Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 15 dkg vaj (margarin), 18 dkg porcukor, 16 dkg gríz (búzadara), 5 tojás, fél citrom reszelt héja, 3-4 őszibarack, a szószhoz 1 cs vaníliás puding, 3-5 ek cukor, 6 dl tej
Elkészítés A vajat és a cukrot géppel habosra keverjük, keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citromhéjat és végül fakanállal, apródonként belekeverjük a grízt. A masszát tetszőleges, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, a tetejét egy rétegben sűrűn megrakjuk hámozott, vékony barackszeletekkel. Meleg sütőben, közepes hőfokon kisütjük. Ezalatt a pudingporból a cukorral és a tejjel a csomagon szereplő előírás szerint, de több (6 dl) tej hozzáadásával elkészítjük a vaníliaszószt.
Az elkészült süteményt kockákra vágjuk, a vaníliaszósszal és friss barackkal díszítve tálaljuk.