Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 db filézett csirkemell, 1 db nagy vöröshagyma, 1 csokor újhagyma a zöldjével együtt, 1 db zellerszár, 3 db sárgarépa, fél fej fehérkáposzta, 1-2 ek Oyster-szósz, 1-2 ek szójaszósz, 1-2 ek Worchester szósz (ízlés szerint, ha valaki kevésbé fűszeresen szereti, csak 1-1 kanállal tegyen bele), 2 ek méz, 1 db nagy citrom leve és reszelt héja, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 ek olaj és 1 ek barnacukor a zöldségek pirításához
Elkészítés A szószokat összekeverjük egy tálban a zúzott fokhagymával és a mézzel, és a vékony csíkokra vágott csirkemellet kb. egy órán át ebben pácban állni hagyjuk. A káposztát ujjnyi darabokra vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a hagymát felcsíkozzuk, a zellerszárat és az újhagymát 5 cm-es darabokra vágjuk.
Míg a csirke pácolódik, egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, beleszórunk egy kevés barnacukrot és a káposztát megpirítjuk rajta, félretesszük. Ezután további olajat és cukrot teszünk a serpenyőbe és külön-külön megpirítjuk a répát, majd a hagymát, az újhagymát és a zellerszárat is. A pirított-karamellizált zöldségeket a káposztához keverjük.
Végül a csirkemellet pirítjuk meg úgy, hogy a serpenyőbe a páclével együtt tesszük be, rázva keverjük, vigyázunk, hogy a méz miatt ne égjen le. Amikor a csirkemellcsíkok megpuhultak, az előzőleg elkészített zöldségeket is belekeverjük, az egészet felforrósítjuk, citromlével meglocsoljuk, belekeverjük a reszelt citromhéjat, és azonnal tálaljuk.
Tipp Párolt rizs illik hozzá a legjobban.