Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Aszalt szilvás sütemény mézeskalács aromával
2011.12.05

aszalt-szilvas-suti-mezesalacs-aromaval.jpgHozzávalók 2 egész tojás, pici só, 25 dkg porcukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 8-10 dkg durvára vágott dió, 20 dkg aszalt szilva, 25 dkg liszt, amelybe 1 csomag sütőport kevertünk, 2 dl tejföl, 1 citrom  reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor és 1 kanál diólikőr (vagy rum), 1 kk mézeskalács fűszerkeverék A csokimázhoz 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 kanál diólikőr

Elkészítés  A tojásokat, a porcukrot és a vajat és a pici sót jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd egyenként a többi alapanyagot, elkeverjük, és kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk (sütőpapírt is használhatunk helyette). Hideg sütőbe tesszük, hogy a sütő együtt melegedjen a tésztával. Lassú tűznél sütjük kb. 40 percig (tűpróbával ellenőrizzük, de az illata is elárulja, ha elkészült). A sütőből kivéve a forró süteményre kenjük a felolvasztott csokoládét, amelyet a vajjal és a likőrrel összekevertünk. Hagyjuk kihűlni és kockákra vágjuk.

Tipp A lisztet mindig szitáljuk és úgy keverjük a tésztához! Egy nagy gáztűzhely tepsijéhez másfél adag kell.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.