Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 egész tojás, pici só, 25 dkg porcukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 8-10 dkg durvára vágott dió, 20 dkg aszalt szilva, 25 dkg liszt, amelybe 1 csomag sütőport kevertünk, 2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor és 1 kanál diólikőr (vagy rum), 1 kk mézeskalács fűszerkeverék A csokimázhoz 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 kanál diólikőr
Elkészítés A tojásokat, a porcukrot és a vajat és a pici sót jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd egyenként a többi alapanyagot, elkeverjük, és kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk (sütőpapírt is használhatunk helyette). Hideg sütőbe tesszük, hogy a sütő együtt melegedjen a tésztával. Lassú tűznél sütjük kb. 40 percig (tűpróbával ellenőrizzük, de az illata is elárulja, ha elkészült). A sütőből kivéve a forró süteményre kenjük a felolvasztott csokoládét, amelyet a vajjal és a likőrrel összekevertünk. Hagyjuk kihűlni és kockákra vágjuk.
Tipp A lisztet mindig szitáljuk és úgy keverjük a tésztához! Egy nagy gáztűzhely tepsijéhez másfél adag kell.