Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Aszalt szilvás csirkemell, diós-zöldhagymás tésztával
2014.03.24

 aszalt-szilvas-csirke-0021.jpg

Hozzávalók 4 személyre 50 dkg csirkemellfilé, 1 csomag magozott aszalt szilva, 1 üveg körtebefőtt, 15 dkg főtt, fülstölt tarja, 1 ek mustár, 4 ek olaj, 3 dlg főzőtejszín, só, frissen őrölt bors, 1 kk szárított majoránna

A körethez 1 csomag száraz tészta, 6-8 dkg dió, 1 csokor újhagyma, 2 ek olaj, só

Elkészítés Az aszalt szilvát, a körtebefőttet és a füstölt tarját kisebb darabokra vágjuk, félretesszük. A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, majd 2 ek olajból, mustárból készített pácban 1-2 órán át állni hagyjuk.

A sütés kezdetekor olajon megpirítjuk a vékonyan felcsíkozott tarját, hozzáadjuk a pácolt csirkemellcsíkokat, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.

Ezuán hozzáadjuk a szilva- és körtedarabokat, 5 perc alatt összepároljuk. Közvetlenül fogyasztás előtt hozzákeverjük a tejszítn, kicsit átforraljuk, és diós-zöldhagymás tésztával körítve tálaljuk.

A köret elkészítése A tésztát sós, forró vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olajat öntünk rá és melegen tartjuk.

A diót nagyobb darabokra vágjuk, az újhagymát kb. 2 cm-es darabokra vagdossuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát és a darabolt diót, 3-4 percig percig pirítjuk, sózzuk, és ebbe a mártásba belekeverjük a kifőtt tésztát. Forrón fogyasztjuk.

Tipp Amennyiben van otthon birsalmabefőtt, használhatjuk azt is a körtebefőtt helyett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.