Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Arab hummus, házilag
2016.08.04

hummus.jpg

 

Hozzávalók

20 dkg csicseriborsó (konzerv)

10 dkg szezámmag

1 púpozott teáskanál őrölt római kömény

1 gerezd fokhagyma

fehérbors

1 evőkanál citromlé

1,5 dl olívaolaj

 

Elkészítés

A szezámmagot serpenyőbe szórjuk, közepes hőfokon aranyszínűre pirítjuk, majd egy kevés olívaolajat hozzáöntve, robotgéppel pépesítjük. Kenhető állagúnak kell lennie - ha kell, még tegyünk bele egy kis olajat.

 

Hozzáadjuk leve nélkül a csicseriborsót, és a fűszerekkel, a fokhagymával és a citromlével, olívaolaj hozzáadásával, robotgépben jól összedolgozzuk. 

 

Inkább többször kevés olajat adjunk hozzá, mint egyszerre sokat. Végül, amikor már megfelelő állagú, szükség esetén utánaízesíthetjük.

 

Tipp Paradicsommal, paprikával, péksüteménnyel tálalhatjuk. Remek mártogatós vagy szendvicskrém. Hűtőben tároljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.