Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
20 dkg csicseriborsó (konzerv)
10 dkg szezámmag
1 púpozott teáskanál őrölt római kömény
1 gerezd fokhagyma
só
fehérbors
1 evőkanál citromlé
1,5 dl olívaolaj
Elkészítés
A szezámmagot serpenyőbe szórjuk, közepes hőfokon aranyszínűre pirítjuk, majd egy kevés olívaolajat hozzáöntve, robotgéppel pépesítjük. Kenhető állagúnak kell lennie - ha kell, még tegyünk bele egy kis olajat.
Hozzáadjuk leve nélkül a csicseriborsót, és a fűszerekkel, a fokhagymával és a citromlével, olívaolaj hozzáadásával, robotgépben jól összedolgozzuk.
Inkább többször kevés olajat adjunk hozzá, mint egyszerre sokat. Végül, amikor már megfelelő állagú, szükség esetén utánaízesíthetjük.
Tipp Paradicsommal, paprikával, péksüteménnyel tálalhatjuk. Remek mártogatós vagy szendvicskrém. Hűtőben tároljuk.