Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Angol gyümölcspuding
2017.01.02

angol-gyumolcspuding-kism.jpg

Hozzávalók

10 dkg mazsola

10 dkg cukrozott narancs- és/vagy citromhéj

10 dkg szárított datolya (magja nélkül) vagy szárított füge

10 dkg koktélcseresznye

10 dkg mandula vagy dióbél

15 dkg friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs (pl. áfonya, ribizli) vagy savanykás alma

1 citrom

1 közepes narancs

10 dkg liszt

15 dkg zsemlemorzsa

10 dkg cukor

1-1 mk őrölt fahéj és szegfűszeg

csipetnyi só

0,5 dl konyak vagy sherry

3 tojás

2 dl langyos tej

10 dkg vaj

Elkészítés

Az előzetesen lanygos vízbe áztatott, majd jól lecsöpögtetett mazsolát a datolyával és a kandírozott gyümölcshéjjal robotgépben felaprítjuk.

A citromot alaposan megtisztítjuk, héját lereszeltjük.

A citrom és a narancs húsát nagyon apróra vágjuk vagy robotgéppel  felaprítjuk.

A koktélcseresznyét is apróra vágjuk, a mandulát durvára vágjuk.

A lisztet, a zsemlemorzsát, a citromhéjat, a cukrot és a fűszereket nagyobb tálban összekeverjük.

A tojást felhabarjuk, hozzáadjuk a konyakot és a langyos tejet. A tejes keveréket jól összedolgozzuk a szárazanyagokkal, majd az egészhez hozzáadjuk az előkészített gyümölcsöket is (az almát reszelve használjuk fel).

A puding-alapanyagot néhány órára hűtőbe tesszük, utána vajjal jól kikent formába nyomkodjuk.

A sütőt előmelegítjük, egy mélyebb tepsibe forró vizet öntünk, belehelyezzük a pudingformát és és alacsony hőfokon (kb.150 fokon), lassan kigőzöljük a pudingot. Akkor jó, ha a beleszúrt kötőtű vagy hústű már szárazon jön ki belőle.

A pudingot a formában hagyjuk kihűlni, fogyasztásig hűtőben tároljuk. Hidegen szeleteljük.

Tipp Az angolok karácsonykor készítik, de nekünk ehhez nem muszáj ragaszkodnunk - bármilyen kedves ünnepi alkalom megfelelhet hozzá!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.