Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 fürt nagy szemű, fekete szőlő
1/2 friss ananász
10 dkg grillsajt
néhány levél jégsaláta
10 dkg friss zellergumó (elhagyható)
1 db kis chilipaprika
1 ek olívaolaj
2 ek gránátalmaszirup (keleti boltokban kapható)
só, bors, mentalevelek
Elkészítés
A grillsajtot felkockázzuk, száraz, forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk, félretesszük. A szőlőszemeket elfelezzük, kimagozzuk, az ananászt vékonyan felszeleteljük, a zellert gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, a jégsalátát kisebb darabokra tépkedjük.
Az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és gránátalmasziruppal. Végül a chilipaprikát felkarikázva és a mentaleveleket felaprítva a tetejére szórjuk. Azonnal fogyasztjuk.