Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Ananászkarikák leveles tésztában
2014.03.01

 ananaszkarikak-leveles-tesztaban-009.jpg

Hozzávalók 20 darabhoz 2 doboz (20 db) ananászkarika, 1 csomag leveles tészta, 5-8 dkg túró, 1 ek porcukor, kevés reszelt citromhéj, 20 szem mazsola, 1 db tojás

Elkészítés A leveles tésztát az ananászkarika méretének megfelelően kb. 12x2 cm-es csíkokra vágjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit, a tésztacsíkokból kettesével kereszt alakot formázunk, és az így elkészült tésztaalapokat egymás mellé helyezzük a sütőlapon.

Közepükbe ültetünk egy-egy nedvességtől leitatott ananászkarikát, és a tészták kilógó végeit visszahajtjuk az ananászkarikák tetejére.

A túrót összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, megtöltjük vele az ananászok lyukas közepét.

Mindegyikre egy mazsolát ültetünk, a tésztát megkenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.