Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Ananász vaníliafagyival és chilis karamellöntettel
2017.03.04

ananasz3-vaniliafagylalttal-es-csilis-karamellel.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 karika friss ananász (esetleg befőtt)

4 gombóc vaníliafagylalt

3-4 ek nádcukor

1,5 dl tejszín

3 dkg vaj

chilipor ízlés szerint

Elkészítés Az ananászkarikák fás közepét kivágjuk, és utána egy serpenyőben kevés olvasztott vajon mindkét oldalukat megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk.

A maradék vajat a serpenyőben felolvasztjuk a cukorral, vigyázzunk, ne égessük meg, csak közepes hőfokon dolgozzunk. Az elkészült karamellt felöntjük tejszínnel, picit összefőzzük, beleszórjuk a chiliport, ízlés szerint, ne legyen túl csípős, de azért érezzük az erejét, ettől lesz különleges a desszertünk.

A megpirított ananászkarikákat tányérokra tesszük, közepükbe ültetünk egy gombóc vaníliafagyit, és meglocsoljuk a karamellszósszal.

Azonnal fogyasztjuk, a meleg-hideg kombináció így érvényesül a legjobban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.