Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 karika friss ananász (esetleg befőtt)
4 gombóc vaníliafagylalt
3-4 ek nádcukor
1,5 dl tejszín
3 dkg vaj
chilipor ízlés szerint
Elkészítés Az ananászkarikák fás közepét kivágjuk, és utána egy serpenyőben kevés olvasztott vajon mindkét oldalukat megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk.
A maradék vajat a serpenyőben felolvasztjuk a cukorral, vigyázzunk, ne égessük meg, csak közepes hőfokon dolgozzunk. Az elkészült karamellt felöntjük tejszínnel, picit összefőzzük, beleszórjuk a chiliport, ízlés szerint, ne legyen túl csípős, de azért érezzük az erejét, ettől lesz különleges a desszertünk.
A megpirított ananászkarikákat tányérokra tesszük, közepükbe ültetünk egy gombóc vaníliafagyit, és meglocsoljuk a karamellszósszal.
Azonnal fogyasztjuk, a meleg-hideg kombináció így érvényesül a legjobban.