Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 6 pohárnyi krémhez
135 g maradék csokis brownie vagy ugyanennyi omlós, nagyon csokis keksz
1 adag mogyoróvaj
250 g mascarpone sajt
200 ml habtejszín
1 nagyobb narancs
porcukor
díszítésnek mogyoróvajas vagy hagyományos Smarties
Elkészítés
A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A brownie-t vagy a kekszet összetördeljük és meglocsoljuk a narancs levével. Ezt egyenletesen eloszlatjuk a poharakban. Jöhet rá egy réteg mogyoróvaj.
A tejszínt habbá verjük, porcukorral és narancshéjjal ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponét. Ezzel befedjük a pohárkrémet, végül apróra vágott Smarties cukorral díszítjük.
Levin mondja Egy friss hóba rejtett desszert...
Amikor elkészítettem ezt a pörkölt-sós-édes csemegét, többen kijelentették: egyáltalán nem rajonganak érte. Így kénytelen voltam bebizonyítani, hogy igenis finom édességről van szó!
Az alapanyagok "nagyon amerikaiak", mert a mogyoróvaj mellett a maradék kávés-narancsos brownie-t is belekomponáltam.
A desszert hármas felosztású: alul sűrű, tömény sütemény, felette selymes mogyoróvaj, a legtetején pedig pillekönnyű hab.