Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 14-15 db palacsintához 25 dkg tehéntúró, 4 db tojás, 1,5 dl tej, 12,5 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 2 ek cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, pici só, olaj a sütéshez, lekvár az ízesítéshez
A sárgadinnyeraguhoz 1 db közepes sárgadinnye, 2-3 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, friss mentalevelek
Elkészítés A túrót egy tálban összetörjük és öszzedolgozzuk a tojások sárgájával, a cukorral és vaníliás cukorral. Picit megsózzuk és belekeverjük a citromhéjat, hozzákeverjük a tejet, csomómentesre dolgozzuk benne a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban robotgéppel habosra verjük a tojásfehérjéket és a kemény habot óvatosan a masszába keverjük.
A tészta akkor jó, ha sűrű palacsintatészta állagú. A sűrűséget egy kevés tej, vagy liszt hozzáadásával változtathatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és merőkanállal a serpenyő közepébe simítunk egy adag palacsintatésztát, de nem használjuk a teljes serpenyő felületét, csak a közepében sütjük a kisméretű palacsintát.
Amikor a tészta habosodik, megfordítjuk és a másik oldalt is aranybarnára sütjük. A kész palacsintát tányérra csúsztatjuk és folytatjuk a sütést, amíg az alapanyag elfogy.
Sárgadinnyeragu A sárgadinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Egy serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, ráfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a sárgadinnyekockákat. Egy-két perc alatt átforrósítjuk, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat is, mégegyszer átforgatjuk. Végül megszórjuk a felaprított mentalevelekkel és az így elkészült ragut a még meleg palacsintákra kanalazzuk.