Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Alufóliában sült, húszperces hal Levintől
2014.06.18

alufoliaban-sult-hal-kapros-citromos-ujburgonyaval.jpg

Hozzávalók személyenként egy szelet fehér húsú halfilé (a képen cápaharcsa), 4-5 szem újburgonya , 4-5 gerezd fokhagyma, fél citrom, 1 kávéskanál mustár, olívaolaj , só, bors, friss kapor

Elkészítés Ha fagyasztott halat használunk, előző nap vegyük ki a mélyhűtőből, olvasszuk ki, majd itassuk le róla a felesleges vizet. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kaporral, öntözzük meg egy kevés citromlével és a héjas fokhagymákkal együtt csomagoljuk be szorosan alufóliába. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük szaftos-puhára.

A körethez a megmosott újkrumplit sós vízben főzzük puhára. A mustárt keverjük össze sóval, borssal, citromlével, olívaolajjal. Ebbe szedjük bele a lecsepegtetett forró burgonyát és alaposan forgassuk össze.

Levin mondja Nem vagyok vallásos, így az étkezések előtt mellőzöm az asztali áldást. De ilyen ebédek kapcsán hálámat és csodálatomat fejezem ki a Világmindenség felé, hogy ilyen egyszerű dolgokban - mint a kapor és a citrom, a hal és az újburgonya - megmutatkozhat a tökéletessége. Pláne, hogy húsz perc alatt varázsolhatjuk az asztalra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.