Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 zellergumó, 1 savanykás ízű nyári alma, 1 közepes burgonya, zöldség- vagy marhahúsleves-kocka, só, bors, zellerszár és -levél, olaj, 100 ml tejszín, 2 szelet szendvicskenyér
Elkészítés A zöldségeket és az almát hámozzuk meg, utóbbi magházát vágjuk ki és az összeset kockázzuk fel. A zeller 2-3 szárát karikázzuk fel, annak zöldjét aprítsuk össze.
Kevés olajon futtassuk meg a zöldségeket, majd öntsük fel vízzel. Mehet bele a leveskocka és a fűszerek. Főzzük puhára. Húzzuk le a tűzről és kézi mixerrel turmixoljuk. Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel még egyszer.
A kenyeret kockázzuk, kevés olajon serpenyőben pirítsuk át és kínáljuk a leveshez.
Levin mondja A férfienergiát a zeller, a nőit az alma képviseli. Rendkívül jó páros, tökéletesen kiegészítik egymást. A földies jelleget a burgonya kölcsönzi, a könnyedséget pedig a tejszín.