Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Almás zellerkrémleves Levintől
2014.06.20

almas-zellerkremleves.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 zellergumó, 1 savanykás ízű nyári alma, 1 közepes burgonya, zöldség- vagy marhahúsleves-kocka, só, bors, zellerszár és -levél, olaj, 100 ml tejszín, 2 szelet szendvicskenyér

Elkészítés A zöldségeket és az almát hámozzuk meg, utóbbi magházát vágjuk ki és az összeset kockázzuk fel. A zeller 2-3 szárát karikázzuk fel, annak zöldjét aprítsuk össze.

Kevés olajon futtassuk meg a zöldségeket, majd öntsük fel vízzel. Mehet bele a leveskocka és a fűszerek. Főzzük puhára. Húzzuk le a tűzről és kézi mixerrel turmixoljuk. Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel még egyszer.

A kenyeret kockázzuk, kevés olajon serpenyőben pirítsuk át és kínáljuk a leveshez.

Levin mondja A férfienergiát a zeller, a nőit az alma képviseli. Rendkívül jó páros, tökéletesen kiegészítik egymást. A földies jelleget a burgonya kölcsönzi, a könnyedséget pedig a tejszín.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.