Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 tojás, 15 dkg kristálycukor,15 dkg liszt, 10 dkg olvasztott vaj, 1/2 citrom reszelt héja, pici só, az almatöltelékhez 1 kg alma, 10 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 1 kk fahéj, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés A sütést az almatöltelék elkészítésével kezdjük, mert ki kell, hogy hűljön a tészta megtöltéséig. Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk. Feldaraboljuk és lábasban a többi hozzávalóval 10 perc alatt puhára pároljuk, majd kihűtjük.
A vajas piskótához a tojások fehérjét pici sóval félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, míg kemény habot nem kapunk. Ekkor a tojások sárgáját egyenként óvatosan belekeverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet, majd végül az olvasztott vajat ( ne legyen forró, csak langyos!). Ízesítjük a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
Egy hullámos szélű tortaformát alaposan kivajazunk, lisztezünk (vagy sütőpapírral kibélelünk), a masszát beletöltjük, egyenletesen eloszlatjuk. Rásimítjuk a kihűlt és kissé lecsöpögtetett almatölteléket és hideg sütőbe téve 170 fokon addig sütjük, amíg a beleszúrt tű száraz nem marad (kb. 40 perc).