Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 30 dkg liszt, 40 dkg (hámozás, magozás után) alma, 25 dkg cukor, 15 dkg vaj vagy margarin, 1,5 dl tej, 4 tojás, 1 zacskó sütőpor, 1 cs vaníliás cukor, 1 nagy, lédús citrom reszelt héja és kifacsart leve, 2 ek porcukor, 1 késhegynyi őrölt fahéj, a tálaláshoz pikáns lekvár és porcukor
Elkészítés A 4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral és 15 dkg puha vajjal habosra keverjük, hozzászitáljuk a 30 dkg lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport és a fahéjat, majd a tejet is belekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.
Egy tepsit kivajazunk és lisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük) és belesimítjuk a tésztát. A citromhéjat összekeverjük a citromlével és 2 ek porcukorral, majd ezzel a mázzal vékonyan megkenjük a tészta tetejét. Végül beterítjük a hámozott, vékonyan szeletelt almával. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és csorgassunk rá áfonyalekvárt. Más pikáns lekvárt is használhatunk: pl. ribizlit, barackot, meggyet.