Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db közepes méretű cékla
3 db savanykás alma
10 dkg feta sajt
2 ek citromos olívaolaj
1 citrom leve és reszelt héja
só, bors
aprított petrezselyemzöld
Elkészítés A céklákat meghámozzuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, és sütőben kb. 1 óra alatt puhára pároljuk.
Amikor a cékla kihűlt, negyedekbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk és a céklához keverjük, sózzuk, borsozzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A feta sajtot a cékla és alma tetejére morzsoljuk, meglocsoljuk citromos olívaolajjal és végül rászórjuk az aprított petrezselyemzöldet.
Pirítóssal, vagy friss péksüteménnyel fogyasztjuk.