Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Alma-cékla saláta
2017.01.28

alma-cekla-salata.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db közepes méretű cékla

3 db savanykás alma

10 dkg feta sajt

2 ek citromos olívaolaj

1 citrom leve és reszelt héja

só, bors

aprított petrezselyemzöld

Elkészítés A céklákat meghámozzuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, és sütőben kb. 1 óra alatt puhára pároljuk.

Amikor a cékla  kihűlt, negyedekbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd tálba tesszük.  Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk és a céklához keverjük, sózzuk, borsozzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A feta sajtot a cékla és alma tetejére morzsoljuk,  meglocsoljuk citromos olívaolajjal és végül rászórjuk az aprított petrezselyemzöldet.

Pirítóssal, vagy friss péksüteménnyel fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.