Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
60 dkg tengeri hal
20-24 db feketekagyló (fagyasztva kapható)
2 fej vöröshagyma
3-4 egész gerezd fokhagyma
4-5 paradicsoom
1 evőkanál paradicsompüré
8 dkg rizs
2 ek étolaj
só, bors
2-3 babérlevél
néhány mentalevél
majoránna
Elkészítés
Egy nagyobb lábasban az olajon üvegesre dinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a felkockázott paradicsomot, és az egészet nagy lángon, pár percig fedő alatt főzzük.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, az apróra vágott mentalevelet és a majorannát, majd felöntjük 2 dl vízzel. Kissé még forraljuk, majd belekerülhet a hal is.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje és fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük. Ha a hal már puha, kivesszük a levesből, kifilézzük és félretesszük.
A főzőlében kb. 10 perc alatt készre főzzük a tisztított kagylókat héjukkal együtt, majd visszatesszük a levesbe a halat is.
Tipp Levesbetétként tehetünk bele főtt rizst.