Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Aljotta, máltai halleves kagylóval
2016.10.06

20160921_181903.jpg

 

Hozzávalók

 

60 dkg tengeri hal

20-24 db feketekagyló (fagyasztva kapható)

2 fej vöröshagyma

3-4 egész gerezd fokhagyma

4-5 paradicsoom

1 evőkanál paradicsompüré

8 dkg rizs

2 ek étolaj

só, bors

2-3 babérlevél

néhány mentalevél

majoránna


Elkészítés

 

Egy nagyobb lábasban az olajon üvegesre dinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a felkockázott paradicsomot, és az egészet nagy lángon, pár percig fedő alatt főzzük.

 

Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, az apróra vágott mentalevelet és a majorannát, majd felöntjük 2 dl vízzel. Kissé még forraljuk, majd belekerülhet a hal is.

 

Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje és fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük. Ha a hal már puha, kivesszük a levesből, kifilézzük és félretesszük.

 

A főzőlében kb. 10 perc alatt készre főzzük a tisztított kagylókat héjukkal együtt, majd visszatesszük a levesbe a halat is.

 

Tipp Levesbetétként tehetünk bele főtt rizst.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.