Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 tojás, 16 dkg kristálycukor, 14 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, pici só. A krémhez 20 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 ek porcukor,(esetleg habfixáló a tejszínhez) a tetejére gyümölcsök: egyenként 15-20 dkg málna, szeder és áfonya
Elkészítés A vajas piskótához a tojások fehérjét pici sóval félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, míg kemény habot nem kapunk. Ekkor a tojások sárgáját egyenként óvatosan belekeverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet, majd végül az olvasztott vajat (ne legyen forró, csak langyos!). Végül belereszeljük a citromhéjat, óvatosan elkeverjük.
Egy kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beletöltjük, egyenletesen eloszlatjuk és hideg sütőbe téve 170 fokon addig sütjük, amíg a beleszúrt tű száraz marad.
Amíg a piskóta sül, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk, (habfixálót is használhatunk hozzá) és összedolgozzuk a mascarponéval.
Amikor a piskóta kihűlt, éles késsel két lapba vágjuk, megkenjük vastagon a krém felével, majd megszórjuk a málnával és a szederrel. Ráfektetjük a felső lapot, kissé lenyomkodjuk, megkenjük a maradék krémmel és beterítjük a tetejét az áfonyával.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük.