Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Áfonyás-mascarponés torta
2015.07.19

image1.jpg

Hozzávalók 4 tojás, 16 dkg kristálycukor, 14 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, pici só. A krémhez 20 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 ek porcukor,(esetleg habfixáló a tejszínhez) a tetejére gyümölcsök: egyenként 15-20 dkg málna, szeder és áfonya

Elkészítés A vajas piskótához a tojások fehérjét pici sóval félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, míg kemény habot nem kapunk. Ekkor a tojások  sárgáját egyenként óvatosan belekeverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet, majd végül az olvasztott vajat (ne legyen forró, csak langyos!). Végül belereszeljük a citromhéjat, óvatosan elkeverjük.

Egy kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beletöltjük, egyenletesen eloszlatjuk és hideg sütőbe téve 170 fokon addig sütjük, amíg a beleszúrt tű száraz marad.

Amíg a piskóta sül, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk, (habfixálót is használhatunk hozzá) és összedolgozzuk a mascarponéval.

Amikor a piskóta kihűlt, éles késsel két lapba vágjuk, megkenjük vastagon a krém felével, majd megszórjuk a málnával és a szederrel. Ráfektetjük a felső lapot, kissé lenyomkodjuk, megkenjük a maradék krémmel és beterítjük a tetejét az áfonyával.

Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.