Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
3 tojás
120 g liszt
1,5 dl tej
1 ek vaníliás cukor
1 késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
A töltelékhez
2 dl habtejszín
20 dkg mascarpone
porcukor ízlés szerint
A tetejére
áfonya (vagy más savanykás bogyós gyümölcs)
díszítésként citromfű- vagy mentalevél (kimaradhat)
porcukor
A sütéshez
olaj
Elkészítés
A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk.
A tojássárgáját a liszttel, a sütőporral, a cukorral és a tejjel alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
Azonnal nekilátunk a sütésnek, különben a hab összeesik. Felforrósított palacsintasütőben (szükség esetén kissé kiolajozzuk) kevés tésztát kör alakban elsimítunk és addig sütjük a minipalacsintát, amíg apró légbuborékok jelennek meg a felszínén. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát feleannyi ideig sütjük.
A habtejszínből porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a mascarponét. Ezzel a krémmel megtöltünk néhány egymásra rétegezett minipalacsintát. A tetejükre is kerüljön, ebbe illesztjük bele a gyümölcsöt.
Azonnal fogyasztjuk.