Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Áfonyás-mascarponés minipalacsinta-torony
2016.11.10

afonyas-mascarpones-minipalacsintak.jpg

 

Hozzávalók

3 tojás

120 g liszt

1,5 dl tej

1 ek vaníliás cukor

1 késhegynyi sütőpor

csipetnyi só

A töltelékhez

2 dl habtejszín

20 dkg mascarpone

porcukor ízlés szerint

A tetejére

áfonya (vagy más savanykás bogyós gyümölcs)

díszítésként citromfű- vagy mentalevél (kimaradhat)

porcukor

A sütéshez

olaj

Elkészítés

A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk.

A tojássárgáját a liszttel, a sütőporral, a cukorral és a tejjel alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.

Azonnal nekilátunk a sütésnek, különben a hab összeesik. Felforrósított palacsintasütőben (szükség esetén kissé kiolajozzuk) kevés tésztát kör alakban elsimítunk és addig sütjük a minipalacsintát, amíg apró légbuborékok jelennek meg a felszínén. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát feleannyi ideig sütjük.

A habtejszínből porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a mascarponét. Ezzel a krémmel megtöltünk néhány egymásra rétegezett minipalacsintát. A tetejükre is kerüljön, ebbe illesztjük bele a gyümölcsöt.

Azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.