Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
15 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
késhegynyi só
1 cs vaníliás cukor
1 rúd vanília kikapart belseje
10 dkg pörkölt mogyoró darálva
5 ek kakaópor
5 ek liszt
2 db tojás
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
5 dkg csokoládé felkockázva
Elkészítés Egy lábosban vizet forralunk, ráültetünk egy tálat és abban összeolvasztjuk a vajat, a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót és összedolgozzuk. Levesszük a forró vízről, kicsit hűlni hagyjuk, belekeverjük a kakaóport, a lisztet, és simára keverjük a két tojással. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót is: a vaníliát, citromhéjat, darált mogyorót, mazsolát és a csokikockákat is.
Egy 20 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl!