Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
2011.09.24
Akár önmagában kínáljuk előételként, akár könnyű sültek mellé köretként, nem fogunk csalódni. Egyébként pedig alapreceptnek mondható, a felhasznált zöldségket tetszés szerint változtathatjuk.
2011.09.22
Próbáljuk ki a lekváros, túrós és csokoládés palacsinta mellett ezt a szatmári szilvás tölteléket is, nem fogjuk megbánni!
2011.09.21
A jó rizottóban a rizs ne legyen túlfőzött, hanem "al dente", éppen a fogunkra való keménységű, és állaga legyen selymes, krémes. Legalkalmasabb hozzá a hazai szupermarketekben már kapható Arborio márkájú rizs: nagyszemű, fehér, tökletes alapanyag.
2011.09.19
Csak a fantáziánkon múlik, de ha csukott szemmel kóstolgatjuk, semmi kétség: a görög szigetek sós tengeri levegőjét, a forró szél és az aranyló napsugarak simogatását, a szirtaki lendületét mind-mind ott érezhetjük egy kanálnyi citromlekvárban! Akár a hidegebb évszakokban is.
2011.09.16
A rácponty eredetileg sütőben készülő egytálétel, melyben együtt sülnek a rétegezett zöldségek a hallal. Magdi azonban külön-külön készíti el az egészben sült halat, a lecsót és a sült burgonyát, véleménye szerint így ropogósabb marad a hal és a tálalás is egyszerűbb. Higgyünk neki, kiváló háziasszony!
2011.09.15
Gyors és vendégvárásra is kiváló, mert előkészíthető, és már csak sütni kell, időre tálalható ez a frissen sült, fűszeres csirkecomb.
2011.09.13
Ha tenyérnyinél nagyobb a konyhánk, akkor miért is ne próbálnánk ki, hogyan kell friss házi sajtot készíteni? Sokkal kiadósabb, mint a bolti, nem beszélve arról, hogy kedvünk szerint ízesíthetjük. Ráadásként remélhetően a konyhamesternek járó dicséreteket is bezsebelhetjük.
2011.09.13
Nagyon egyszerű, kevert tészta, és közkedvelt süteményféle, amit akár napokkal a fogyasztás előtt is elkészíthetünk. Akkor is érdemes kipróbálnunk, ha még kezdőnek számítunk a konyhában.
2011.09.13
Kedves barátaink kínáltak ezzel a levessel, saját termésű karfiolból. Remek volt! De a tapasztalat azt mutatja: ha nem mi termeljük meg a belevalót, akkor is érdemes ilyet készítenünk.
2011.09.06
Nagy mennyiségben készítve kiváló "bulizós" fogás, de előételnek is igazán remek ez a zöldséges-halas tésztasaláta.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207