Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
2011.11.20
A burgonyaleves így elkészített változata igazán kiadós és laktató, második fogásnak valamilyen sütemény vagy édesség is bőven elegendő utána.
2011.11.19
A kis hamisak nagyon finomak és viszonylag olcsók, így bármely népesebb partin vagy összejövetelen bátran előrukkolhatunk velük. Sütni sem kell őket, csak egy kis türelem kell hozzájuk. Elkészítésükbe akár a gyerekek is bevonhatók.
2011.11.18
Túrós csuszával kínálva ez a tejfölös pörkölt mennyi eledel. További előnye, hogy a harcsa hófehér húsa percek alatt megpuhul és a szálkákkal sem kell bajlódnunk. Bátran próbáljuk ki, nem fogunk csalódni! Még valami: a száraz, fehér bort ne felejtsük ki a „hozzávalók” közül.
2011.11.17
A közismert és közkedvelt, hagyományos magyar sütemények egyike. A mai háziasszonynak viszont már nem kell a tésztával bíbelődniük, minden szupermarketben kapható friss réteslap, így nagyon egyszerű elkészíteni. Most almás-diós töltelékes receptjét adjuk közre.
2011.11.16
A zellerből készült selymes, pikáns mártás kiválóan illik a kacsa jellegzetes ízéhez, a zsemlegombóc pedig híven szolgálja ezt az együttest.
2011.11.15
Tartalmas levesek -gulyásleves, bableves, vagy halászlé- után kiváló második fogás, de fehérhúsokból, halakból készített pörkölt mellé remek köret is.
2011.11.14
Aki szereti a kék sajt különleges aromáját, biztosan imádni fogja ezt a belőle készült, habkönnyű krémet is. Szendvicsekre, falatkákra, vagy zöldséges mártogatásra kiválóan alkalmas.
2011.11.13
Mártásos húsokhoz, tejszínes-tejfölös ragukhoz kiváló köret. Igaz, hogy több munka van vele, mint egy burgonya- vagy rizskörettel, és némi gyakorlat is kell hozzá, de megéri kipróbálni és megtanulni, mert biztosan ízleni fog mindenkinek és hosszasan fogják dicsérni háziasszonyi képességeinket is.
2011.11.12
Az év során bármikor elkészíthetjük, amikor éppen kedvünk tartja, de nem csak ez az egy előnye van. Kellemes ízű, nem is túlságosan drága, süteményekhez, palacsintához remekül felhasználható.
2011.11.11
Nem, mintha nem ábrándoznánk olykor arról az "igazi" vajastésztáról, amit dédanyáink hajtogattak egykor nagy gonddal, de mi tagadás: annak az elkészítése több időt és nagy gyakorlatot kíván. Ezt az univerzális alapreceptet viszont könnyen követhetjük és sokféle töltelékhez felhasználhatjuk.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207