Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 35 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, fél csomag sütőpor, 1 kk só, 2 db tojás, 1 dl tejföl
Elkészítés A liszttel elmorzsoljuk a margarint, beleszórjuk a sütőport, a reszelt sajt felét. A tésztába belegyúrjuk az egyik tojást és a másik tojás sárgáját a fele fehérjével (a megmaradó tojásfehérjét félretesszük). A jól összegyúrt tésztát kb. félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, a maradék tojásfehérjével a tésztát megkenjük. A formák segítségével kiszaggatjuk a tésztát, az így kapott csillagokat, fenyőfákat, betlehemi csillagokat óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük és sajttal megszórjuk a tetejüket.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.