Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre Friss gyümölcsök ízlés szerinti mennyiségben - nagyjából: 1 nagy alma, 2 kemény körte, fél mandarin gerezdjei, 1-2 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál gyömbérpor, 3 cent Amaretto likőr, 2 kávéskanál csokiöntet (elhagyható)
Elkészítés A megmosott, szárazra törölt gyümölcsöket kb. egyforma darabokra/gerezdekre vágjuk, illetőleg bontjuk, és egy grillserpenyőben egyenletesen szétterítjük. Rászórjuk - szintén egyenletesen - a cukrot, majd a gyümölcsdarabokat nagyobb hőfokon hagyjuk karamellizálódni. Mielőtt a gyümölcsdarabok jobban odakapnának, rájuk szórjuk a gyömbérport, és két falapáttal időnként megforgatjuk őket. Az utolsó percekben rálöttyintjük a gyümölcsökre a likőrt, és még egy kicsit hagyjuk fortyogni. Forrón tálaljuk. Kínálhatjuk csokiöntettel.
Tipp Szinte bármely, nem túl puha gyümölcsből elkészíthető. Magas hőfokon dolgozzunk, hogy a gyümölcsök ne főjenek-pépesedjenek, hanem inkább piruljanak. A cukor szükséges mennyisége az adott gyümölcsöktől függ, ezért főzés közben ne felejtsünk el kóstolgatni!