Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 közepes méretű tepsi túrós süteményhez 1/2 kg tehéntúró áttörve, 3 egész tojás, 5 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek gríz, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 cs sütőpor, 2 dl tejföl
A szőlőraguhoz: 1 nagy fürt fekete, nagyszemű szőlő, 3 ek barna cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 ek csokoládélikőr
Elkészítés A túrót összekeverjük a tojásokkal, a tejföllel és a többi hozzávalóval. A masszát 2 órán keresztül állni hagyjuk, hogy a gríz megduzzadjon.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és közepesen meleg sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Amikor kész, hagyjuk kihűlni, a tetejét megszórjuk porcukorral.
Szőlőragu
Elkészítés A szőlőszemeket megmossuk, éles késsel félbevágjuk és a magokat eltávolítjuk. Egy serpenyőben a cukrot felolvasztjuk, rásobjuk a szőlőszemeket és 5-6 perc alatt összepároljuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és végül összeforraljuk a likőrrel is.
Összeállítás A süteményt közepes méretű pogácsaszaggatóval kör alakúra szaggatjuk, 3-4 darabot tányérra teszünk és bőségesen meglocsoljuk a szőlőraguval. Langyosan a legfinomabb.