Hozzávalók 225 g vaj, 340 g étcsokoládé, 6 tojás, 200 g cukor
Elkészítés A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Kenjünk ki vajjal egy 23 cm átmérőjű tortaformát, majd kívülről alaposan csomagoljuk be alufóliával.
A csokoládét törjük darabokra és a vajjal együtt olvasszuk meg gőz felett. .(Egy lábosba tegyünk vizet, majd arra helyezzünk egy kisebb lábast úgy, hogy annak az alja ne érjen bele a vízbe.) Hűtsük langyosra.
A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét is.
A keveréket öntsük a becsomagolt tortaformába, majd a formát helyezzük egy magasabb peremű tepsibe. Öntsünk a tepsibe annyi forró vizet, hogy a tortaforma feléig érjen, majd tegyük az egészet a sütőbe.
Süssük készre a tortát nagyjából 60-70 perc alatt. Akkor jó, ha a közepét megérintve a tészta még kissé lágy.
Hűlés után a torta könnyen szeletelhető.
Tipp Kínáljunk hozzá tejszínhabot.
A recept forrása: http://letthemeatcakeshesaid.blogspot.hu