Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 30 dkg marcipán, 15 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 2 cl rum vagy rumaroma, 30 dkg étcsokoládé
Elkészítés A marcipánt porcukrozott felületen kissé átgyúrjuk, összedolgozzuk a többi porcukorral, a rummal és a darált dióval (amiből egy kicsit félretehetünk a díszítéshez). A masszát hengerré sodorjuk, egyforma korongokra vágjuk, melyekből golyókat, vagy bármilyen más formát (téglalap, ovális stb.) készíthetünk. Ezeket sütőpapírra sorakoztatjuk.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk (ezt egy kisebb és egy nagyobb lábas egymásra rakásával könnyen meg lehet oldani; az alsóban forr a víz, a felsőben olvad a csoki), majd egyenként a pralinékra csorgatjuk, mindet bevonva. Rögtön ezután díszíthetjük a tetejüket, pl. a félretett darált dióval stb. Ha megszilárdult a bevonat, a kész édességet szépen dobozba vagy tányérra rendezzük.
Tipp Díszíthetjük csokoládéforgáccsal (stb.) is.