Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 3 db alma, 5 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 25 dkg túró, 2 ek tejföl, késhegynyi őrölt fahéj, a díszítéshez néhány szem vörösáfonya vagy mazsola
Elkészítés A meghámozott és kimagozott almákat lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, a tejföllel, túróval, porcukorral, vaníliás cukorral összedolgozzuk, simára keverjük. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Tálkákba vagy kelyhekbe töltjük, vörösáfonyával, néhány szem mazsolával és almadarabokkal díszítjük. Adhatunk hozzá tejszínhabot is.
Tipp Apríthatunk a túróba mazsolát, datolyát, vörösáfonyát. Ezzel a gyümölcsös túróval palacsintákat is tölthetünk.