Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 szép nagy padlizsán, 2,5 dl joghurt, 3 gerezd fokhagyma, 3-4 ek olívaolaj, 1 mk őrölt köménymag, 1 csokor snidling, só
Elkészítés Vágjuk vékony szeletekre a padlizsánokat, sózzuk be és hagyjuk állni 20 percig. Ezalatt keverjük össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, egy pici sót és hűtsük be. Itassuk le a padlizsánokról a nedvességet, süssük meg mindkét oldalukat forró olajban, majd szépen, egymást kissé fedve, rendezzük tálra a szeleteket. Öntsük le a hideg mártással, szórjuk meg a felaprított snidlinggel és azonnal fogyasszuk.
Tipp Pirítós, vagy friss péksütemény finom hozzá.