Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg nem füstölt sajt (pl. edami vagy ementáli), 10-15 dkg főtt-füstölt tarja, 2 db alma, 2 db kovászos (vagy csemege) uborka
Az öntethez 2 dl tejföl, 1 ek. mustár, 1 ek reszelt torma (lehet ecetes, tejszínes is), 1-2 ek. aprított snidling, 10 dkg pirított tökmag, só, bors, borsikafű ízlés szerint
Elkészítés A hozzávalókat apróra szeleteljük, vagy felkockázzuk és egy mély tálba tesszük. Összeállítjuk a mustárral, tormával, snidlinggel fűszerezetett, tejfölös öntetet, és a salátára öntjük. Végül belekeverjük a pirított tökmagot is (a tetejére hagyjunk néhány szemet díszítésnek).
Tipp Azonnal tálalhatjuk, friss péksüteménnyel, vagy pirítóssal.