Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 zacskó vegyes salátalevél, 4-8 szelet Serrano sonka (vagy más száraz füstölt sonka vékonyra szeletelve) 12-16 db olajbogyó, 12 db ecetes szilva, 4 db koktélparadicsom, 10 dkg feta sajt, 4 ek olívaolaj, 1 kk mustár, 1/2 citrom leve, 1 kk méz, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés A vegyes salátát tálba öntjük, majd a mustárból, olajból, citromléből, mézből, zúzott fokhagymából, sóból, borsból, kakukkfűből kevert öntettel leöntjük és két kanállal összekeverjük. Ekkor megrakjuk a feltéttel: középre helyezzük a sonkákat, körben elszórjuk az olajbogyókat, a felezett, kimagozott szilvákat szétterítjük. A fetát rámorzsoljuk az így elkészített salátára és végül felezett koktélparadicsomokkal színesítjük. Még megszórhatjuk frissen őrölt borssal és azonnal fogyasztjuk.
Tipp Amennyiben nincs ecetes szilvánk, használjunk szilvabefőttet, azzal is finom, csak egy kicsit édesebb lesz az ízhatás.