Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 10-15 dkg nagyszemű tarkabab, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 mk só; a salátaléhez 2 ek 10 %-os ecet vagy fél citrom leve, 2 ek cukor, 1 mk só (ennek összetétele ízlés szerint változtatható)
Elkészítés A babot előző este beáztatjuk, sós vízben megfőzzük. Egy vöröshagymát megtisztítunk és hajszálvékony szeletekre vágjuk. Az ecetből, a cukorból, a sóból kb. 3 dl víz hozzáadásával salátalevet készítünk. Ráöntjük a bab és hagyma keverékére, és fogyasztás előtt egy napig hűtőben érleljük.
Tipp Önálló fogásként és sültekhez köretként is kiváló. Még ízletesebb, ha füstölt hússal együtt, vagy füstölt hús levében főzzük meg.