Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 12-16 db nagy kalapú gomba, kb. 20 dkg levesben főtt zöldség, 15 dkg reszelt sajt, pici olaj a sütéshez, 3 dl tejföl, 2 tojás sárgája, só, bors, szárított zellerlevél, tárkony, petrezselyemzöld, ízlés szerint
Elkészítés A gombát megtisztítjuk, meghámozzuk, a szárukat levágjuk, és felaprózva hozzáadjuk a már apróra vágott, főtt leveszöldséghez. Sütőtálba (lehet mikrohullámú sütőben is grillezni) leheletnyi olajat kenünk, és a gombakalapokat közvetlenül egymás mellé belehelyezzük, a zöldségeket ráhalmozzuk. (A zöldségek kerülhetnek a gombakalapokba úgy is, hogy előzőleg tetszés szerint megfűszereztük.) A tejfölbe belekeverjük a tojások sárgáját és a fűszereket, majd ezt az öntetet rásimítjuk a gombákra.Kb. 20 percnyi párolás-grillezés után az étel kész (a gomba is megpuhul), ekkor a sütőből kivéve még reszelt sajtot is szórhatunk rá. Azonnal kell tálalni.
Tipp A húslevesből megmaradt zöldségeket használjuk fel a gomba töltéséhez, tehát nem mellékes, hogy gyorsan elkészíthető ételről van szó. (A húsleves főzésekor esetleg eleve több zöldséggel dolgozhatunk, és a felesleget - vagy amit nem szeretünk, és egyébként kidobnánk - félretesszük.) Az is lényeges, hogy zsiradék nincs az ételben, és kalória sem sok.