Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 40-50 dkg mirelit zöldborsó, 1 db kis vöröshagyma, 2 ek olaj, 1 dl víz, 2,5-3 dl tej, 2 ek liszt, 1 cs zöldpetrezselyem, só, bors
Elkészítés Az apró kockára vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, lefedve kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, ráöntjük a vizet és a tejet, csomómentesen elkeverjük. Összeforraljuk, végül hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Ízlés szerint ételízesítővel is fűszerezhetjük.
Tipp Tálalhatjuk húsgombóccal, pörkölttel, sült hússal vagy sült kolbászkarikákkal is.