Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre masnitészta (vagy bármilyen más tészta), 20 dkg tonhalas pesto, 1 doboz sűrített paradicsom, 6 db szardella, 20-25 szem kapribogyó, 1 csokor friss metélőhagyma, 1 db hosszú, friss szárzeller, 1 ek medvehagyma (őrölt vagy friss), 6 kávéskanál ketchup, 4 kávéskanál szójaolaj, 4 kávéskanál olívaolaj, citromlé ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítés A szardellát, kapribogyót, szárzellert igen apróra vágjuk, a metélőhagymaszálakat 1-1,5 centiméteres darabokra szeldeljük, a tonhalas pestóhoz keverjük, és az egészet a fűszerekkel ízesítve, lassú tűzön felmelegítjük. A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, előmelegített tálra tesszük, és a pestóval megpúpozva kínáljuk.
Tipp Ha nincs kéznél friss szárzeller, pótolhatjuk szárított, őrölt zellerlevéllel.