Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 80 dkg sertésszűz, 20 dkg leveles spenót, 8-10 szelet bacon, 1 db Camembert sajt, só, bors, olaj a sütéshez, és 8 db hosszú hurkapálca a nyárshoz
Elkészítés A sertéshúst éles késsel kb. fél cm vastagságú lappá szeljük és gyengén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és a baconszeleteket szétterítjük rajta. A spenótleveleket szűrőbe téve két percre forró vízbe merítjük, lecsepegtetjük, kissé kihűtjük. Az így előkezelt spenótot a baconszeletekre terítjük. A Camembert sajtot felcsíkozzuk és a húslap szélére sorakoztatjuk. Az így megrakott húst szorosan feltekercseljük és éles késsel 2 cm vastag karikákra vágjuk. A tekercsek oldalát 2-2 hurkapálca segítségével átszúrjuk és hármat-négyet egymás mellé nyársra húzunk. A nyársakat serpenyőben, forró olajon először hirtelen átpirítjuk, majd alacsony hőfokon puhára pároljuk.
Tipp Párolt zöldséggel körítve tálaljuk, de jól illik hozzá a burgonyapüré is.