Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 kg burgonya (legjobb a keskeny, hosszú salátaburgonya), 2 fej vöröshagyma, 2 ek zsír (vagy olaj), 1 ek őrölt pirospaprika, 1 kk só
Elkészítés A burgonyát héjában puhára főzzük, kissé kihűtjük, megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, félretesszük. Egy lábasban felhevítjük a zsiradékot és a megtisztított, felcsíkozott vöröshagymákat üvegesre pirítjuk. Sózzuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a felkarikázott burgonyát, alaposan átkeverjük, fedő alatt alacsony hőfokon felmelegítjük, és tálalásig melegen tartjuk.
Tipp Frissen sültekhez remek, "magyaros" köret, de salátával, savanyúsággal önálló fogásként is kínálhatjuk.