Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1/2 kg liszt, 4 tojás, fél csomag fagyasztott parajpüré, só, kevés őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, és annyi tej, amennyivel nokedli sűrűségű tésztát kapunk, étolaj , reszelt sajt a tetejére
Elkészítés A spenótot felolvasztjuk, kevés olajon megpároljuk, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, kihűtjük. A lisztbe keverjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a spenótot, annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk.
Bő, forró, sós vízbe szaggatjuk éles késsel deszkáról (csak kisebb adagokkal dolgozzunk) és a kifőtt nokedlit leszűrjük. Vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd olajjal megkent serpenyőben felforrósítjuk, tetejét reszelt sajttal megszórjuk.