Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre a gnocchihoz 40 dkg édesburgonya, 20 dkg liszt, 1 db tojás, 1 késhegynyi só, a spenótszószhoz 30 dkg mirelit spenót (lehetőleg nem pépes), 2 ek olívaolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, só, bors
Elkészítés Az édesborgonyát héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk, villával pürésítjük. Hozzáadjuk a felvert tojást és fokozatosan a lisztet is belegyúrjuk. Puha tésztát kapunk. Lisztezett deszkán kb. 2 cm átmérőjű hurkákat készítünk és kb. 1 cm vastagságú karikákra vágjuk. Kézzel kissé megsodorjuk a gnocchikat és forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a felszínre. Leszűrjük és olívaolajon párolt, zúzott fokhagymával, tejszínnel, sóval, borssal ízesített spenótszószba forgatjuk. Azonnal tálaljuk.