Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos gnocchi édesburgonyából
2013.05.24

spenotos-gnocchi-edesburgonyabol-002.jpg

Hozzávalók 4 személyre a gnocchihoz 40 dkg édesburgonya, 20 dkg liszt, 1 db tojás, 1 késhegynyi só, a spenótszószhoz 30 dkg mirelit spenót (lehetőleg nem pépes), 2 ek olívaolaj,  2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, só, bors

Elkészítés Az édesborgonyát héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk, villával pürésítjük. Hozzáadjuk a felvert tojást és fokozatosan a lisztet is belegyúrjuk. Puha tésztát kapunk. Lisztezett deszkán kb. 2 cm átmérőjű hurkákat készítünk és kb. 1 cm vastagságú karikákra vágjuk. Kézzel kissé megsodorjuk a gnocchikat és forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a felszínre. Leszűrjük és olívaolajon párolt, zúzott fokhagymával, tejszínnel, sóval, borssal ízesített spenótszószba forgatjuk. Azonnal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.