Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 kg spenótlevél, 2 ek olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg (füstölt) sonka, 2 ek mazsola, 10-15 szem pisztácia, 2 dkg vaj, só
Elkészítés A spenótot megmossuk, lábasba tesszük, megsózzuk, és saját levében, fedő alatt puhára pároljuk. Közben a mazsolát vízbe áztatjuk. A sonkát csíkokra vágjuk, a megtisztított egész fokhagymagerezddel együtt az olajon megfuttatjuk, majd a fokhagymát kidobjuk. A sonkát kivesszük és félretesszük. A pisztáciát vágódeszkán, fólia alatt klopfolóval nagyobb darabokra törjük.
Az olajat kissé újramelegítjük, a lecsöpögtetett (vagy kinyomkodott) spenótot megforgatjuk benne, végül pedig, miután kikapcsoltuk a tűzhelyet, egy kevés vajat keverünk hozzá.
Adagonként tányérra rendezzük, a tetejét sült sonkacsíkokkal, pisztáciával és lecsepegtetett mazsolával meghintjük.
Tipp Nagyon gyorsan elkészíthető, finom előétel vagy könnyű vacsora. Kínálhatunk hozzá pl. rozspirítóst.