Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 db közepes méretű zellergumó, 3 tojás, 10 ek liszt, 10 ek zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez
Elkészítés Egy lábosban vizet forralunk, megsózzuk. A zellereket meghámozzuk és kb. 0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk, a szeleteket óvatosan a forrásban lévő vízbe dobjuk és kb. egy perc múlva szűrőkanállal kivesszük, tálra tesszük, lecsepegtetjük, kihűtjük.
Ekkor a zellerszeleteket a szokásos módon először lisztbe, majd felvert és megsózott tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a panírozott zellerszeleteket kb. 15 perc alatt arany pirosra sütjük benne.
Tipp Kínálhatjuk vegyes salátával, párolt rizzsel, és jól illik hozzá néhány kanál majonézzel elkevert, sózott, borsozott tejföl is.