Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 8 szelet pulykamell, 2-3 dl száraz fehérbor, 6-8 gerezd fokhagyma, 4-5 ek liszt, 4 ek olaj, 5 dkg margarin, 1 babérlevél, só, frissen őrölt színes bors
Elkészítés A pulykamell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, liszbe forgatjuk. Egy nagy serpenyőben az olaj és a vaj keverékén kicsit megpirítjuk a feldarabolt fokhagyma gerezdeket, majd egy tálkára szedjük, hogy ne égjenek meg. A visszamaradt forró zsiradékban hirtelen kisütjük a pulykamell szeletek mindkét oldalát, felöntjük a fehérborral, rádobjuk a babérlevelet és a sült fokhagymákat, majd fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Végül frissen őrölt színes borssal megszórjuk.
Tipp Friss salátával, párolt zöldségekkel, vagy sült gyümölcsökkel tálaljuk.