Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 8 szelet filézett csirkemell, 2 vagy 3 db tojás, kb. 10 dkg liszt, 5 dkg pirított lapmandula, só, olaj a sütéshez, előzetesen elkészített ecetes szilva
Elkészítés A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, liszbe forgatjuk. Egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat forrósítunk. A lisztezett húsokat a felvert, sózott tojásba mártjuk és a forró olajba helyezzük. Süthetjük 5 percig fedő alatt, hogy a hús ne száradhasson ki. Amikor a szeletek aranybarnára sültek, lecsöpögtetjük a felesleges olajat, papírra szedjük, és a következő módon tálaljuk.
A kisült húst gazdagon megszórjuk pirított lapmandulával és köré rendezzük a félbevágott, kimagozott ecetes szilvákat.