Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 12 db nagy gomba, 20-25 dkg főtt, füstölt tarja, húslevesből visszamaradt zöldség (kb. 1-1 db nagy sárgarépa, fehérgyökér, fél zellergumó), 2 dl tejföl, 4-6 szelet vékony baconszalonna, ízlés szerint őrölt bors
Elkészítés A gombákat megtisztítjuk, meghámozzuk, a szárukat levágjuk és felaprítjuk. A gombafejeket kiolajozott sütőtálba tesszük, szorosan egymás mellé. A levesből visszamaradt, főtt zöldséget és a füstölt húst apró darabokra vágjuk, a tejföllel összekeverjük, megborsozzuk, és az egészet a gombák kalapjába halmozzuk. A halmok tetejére baconszalonnát fektetünk. (Sózni nem szükséges, mert a füstölt hús és a szalonna is sós.) 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp Paradicsommal, zöldpaprikával körítve fogyasztjuk.