Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 nagyobb szelet csirkemell, 1 dl fehérbor, 2 ek olaj, 1 ek liszt, 1 ek grillfűszer, 1 kk szárított, őrölt fokhagyma, 1 kk pirospaprika és 1 csapott ek só A körethez 80 dkg mirelit bébirépa, 1/2 dl fehérbor, 2 ek méz, 1 citrom leve, só, bors A díszítéshez petrezselyemzöld
Elkészítés A csirkemellszeletek egyik oldalát éles késsel centiméterenként bekockázzuk. A lisztből, grillfűszerből, fokhagymaőrleményből, pirospaprikából és sóból keveréket készítünk és ezzel a száraz páccal alaposan bedörzsöljük a csirkemelleket úgy, hogy a bevagdalt részekbe is alaposan jusson belőle.
Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk és a pácolt húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután felöntjük a borral, lefedjük, és alacsony hőfokon, 25 perc alatt puhára pároljuk. Ezután a húsokat kivesszük, melegen tartjuk.
A visszamaradt pecsenyelében hirtelen megforgatjuk (felengedés nélkül) a bébirépákat, sózzuk, borsozzuk, a bort aláöntjük, lefedjük és puhára pároljuk. Ekkor rácsorgatjuk a mézet, magas hőfokon rápirítjuk, keverjük, vagy inkább rázzuk és végül rálocsoljuk a citromlevet. Pár pillanat alatt összeforraljuk, aprított petrezselyemzölddel megszórva tányérokra szedjük. A tetejükre ültetünk egy-egy nagy szelet csirkemellet és azonnal fogyasztjuk.