Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 nagy filézett csirkemell, 10 dkg szeletelt bacon, 2 db cukkini, 2 db padlizsán, 2 db vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg parmezán sajt, só, bors, 1 csokor petrezselymezöld, 2-3 ek olaj
Elkészítés A bacont felkockázzuk és olajon kisütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockákra felvágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pároljuk, majd fedő alatt 10 percig pirítjuk.
Ezalatt felkockázzuk a padlizdsánokat és cukkiniket. Amikor a csirke már félig kész, rádobjuk a zöldségeket és lefedve összepároljuk. Ha már megpuhultak a zöldségek is, az egészet felengedjük a tejszínnel, fűszerezzük a fokhagymával, megszórjuk a petrezselmzölddel, és azonnal tálaljuk. Szórjuk meg parmezánnal és kínáljunk hozzá párolt rizst!