Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 50 dkg lazacfilé, 3 dl tej, 1 nagy db citrom, 2 kk vaj, só, bors, 1 zacskó fagyasztott ázsiai zöldségkeverék (kb. 60 dkg), 4 szál újhagyma (zöldjével együtt), 1 nagy fej fokhagyma, 4 evőkanál szójaszósz, olívaolaj
Elkészítés A lazacfilét 4 egyforma szeletre vágjuk, tejbe áztatjuk. Fél óra múltán a tejből kivesszük, lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk, és további fél órán át állni hagyjuk.
Az alaposan megmosott citromot félcentis szeletekre vágjuk.
A halfilét a forró vajra helyezzük, és vigyázva, hogy a szeletek szét ne essenek, minden oldalukra kérget sütünk (1-1 perc). A halszeletek mellé dobjuk a citromkarikákat, rálocsolunk még egy kevés vajat, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
Az újhagymát megtisztítjuk, félcentis karikákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítva igen vékonyan felszeleteljük. A hagymát és a fokhagymát egy kevés olajban megpároljuk/pirítjuk. A fagyott zöldségkeveréket a hagymára szórjuk, erős tűzön, időnként rázva/keverve 5-10 percig forgatjuk. Amikor a víz elpárolgott, a zöldségre öntjük a szójaszószt, néhány percig forgatjuk/pirítjuk.
A kész lazacot előmelegített tányérra helyezzük, a sütésből visszamaradt citromos vajat a tetejére locsoljuk. Mellé halmozzuk a sült zöldséget, amit szükség és ízlés szerint néhány csepp citrommal ízesíthetünk.