Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg darált marhahús, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db zellerszár, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 doboz paradicsomszósz, 1 kk bazsalikom, 1 kk oregano, 1 kk só, 1 késhegynyi őrölt bors, 15 dkg reszelt sajt, kb. 1 dl olaj, 2 bögre rizs ( 2,5 dl-es bögrével számítva)
Elkészítés A hagymát felkockázzuk és egy serpenyőben, kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal és oreganoval. Fedő alatt puhítjuk, hozzáadjuk a reszelt répát és a felaprított zellerszárat. Amikor már majdnem puha az egész, felengedjük a paradicsomszósszal.
Ekkor elkezdjük párolni a rizst egy külön lábosban: a rizsszemeket kevés olajon, folytonos kevergetés mellett 5-6 percig pirítjuk, majd felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, lefedjük, és alacsony fokozaton puhára pároljuk.
Amikor a hús és a rizs is megfőtt, a kettőt összeverjük, tányérra szedjük, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.