Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók Egy tisztított, 80-100 dkg-os fogashoz (süllőhöz): 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, liszt és pirospaprika por, 1 dl étolaj
Elkészítés A megtisztított fogast fokhagymával, majd sóval bedörzsöljük; mindkét oldalán beirdaljuk. Pirospaprikával kevert lisztbe forgatjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a halat az oldalára fektetve sütjük benne, így fel fog kunkorodni (ha az egyik fele szép piros, megfordítjuk).
Tipp Díszítsük citromszeletekkel, kínáljuk vajas petrezselymes burgonyaágyon vagy majonézes-hagymás krumplisalátával. Hasonló fogást készíthetünk más halféle, illetve halszeletek felhasználásával is. Az olajhoz adhatunk néhány deka vajat , ettől még különlegesebb lesz a hal íze.