Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 10 db-hoz 1 kis tekercs előhűtött, friss leveles tészta, 1 fej vöröshagyma, 20-25 dkg vegyes mélyhűtött zöldség (borsó, brokkoli, zöldbab, sárgarépa, karfiol), 5 dkg vaj, 1 db tojás, 1 ek tejföl, só, bors + 1 db tojás a tetejére
Elkészítés A leveles tésztát kitekerjük, szélesebb oldalát vízszíntesen magunk elé fordítjuk és középen balról jobbra, éles késsel félbevágjuk. Ezután függőlegesen négyszer végigvágjuk, és így 10 téglalapot kapunk.
Egy serpenyőben a felkockázott hagymát a vajon kevés sóval megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk és 10 perc alatt félpuhára pároljuk. Lefedjük és kihűtjük.
Amikor a párolt zöldségkeverék már kihűlt, felvert tojással és tejföllel keverjük össze, sózzuk, borsozzuk és a téglalapok egyik oldalára halmozunk belőle. Ezután a tésztalapok másik felét ráborítjuk a zöldséghalmokra, kissé lenyomkodjuk, hogy a szélük összeregadjon, felvert tojással megkenjük, tepsibe rendezzük és 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt piros ropogósra sütjük.
Langyosan fogyasztjuk.